Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

VÝBORNÉ DOMÁCÍ bramborové gnocchi(čte se:"ňóky") s gorgonzolou anebo omáčkou z nivy

0.0
VÝBORNÉ DOMÁCÍ bramborové gnocchi(čte se:"ňóky") s gorgonzolou anebo omáčkou z nivy

Potřebné ingredience

500g brambor,155g světlé mouky(může být potřeba i vice mouky,záleží na typu brambor)sůl,250-300ml smetany,120g nivy nebo gorgonzoly(může být i min..)dávka asi na 3porce

Postup přípravy

brambory uvaříme do měka,nejlíp ve slupce,ale můžeme i nakrájené na kousky
pote rozmačkáme na kaši přidáme mouku,osolíme a postupně mouku zpracujeme do brambor až se nelepí,mouky dáme vice,v případě že se těsto stále moc lepí, uděláme 3dlouhé pruhy a nakrajime si stejné kousky,potom z nich udeláme gnocchi,můžeme je ještě ovroubkovat vidličkou,obalime každý trochu v mouce aby se při vaření nelepili,dáme vařit hodně vody,osolíme ji,jak začne vařit vložíme gnocchi a vaříme 2-3minuty,vyplavou nahoru.......
omáčka:
smetanu dáme vařit v menším kastrůlku asi 5minut,až se ji asi 1\3 odpaří,stáhneme z ohně a přidáme kousky sýru,jakmile se rozpustí přisolíme a přidáme pepř
omáčku nalijeme na gnocchi a podíváme,můžeme ozdobit jarní cibulovou natí,nebo pažitkou
DOBROU CHUŤ
MELI JSME JE dnes k večeři a i u dětí meli úspech,ty je meli ovšem bez omáčky,jen s kouskem másla a sýru gran moravia :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hotaska 27. 1. 2012, 11:39
Opravdu vynikající domácí gnocchi! Mnohem lepší než kupované a bez chemie! Jen jsem nepřišla na to tvarování vidličkou, ale to vůbec nevadí, protože ta chuť a kvalita je k nezaplacení (H)
sharpeiaia 26. 4. 2012, 21:04
@Hotaska aleno těší mě,že se Vám recept zalíbil :-) udělá se tak nejak oválek,který se pak jakože válí a po nem se přejede vidličkou,ma potom vroubek,ale je to spíš pro estetiku ...děkuji Vám za milý komentář
Lucie-Anna 28. 4. 2011, 12:15
Prosím jen o upřesnění: brambory vaříte oloupané (ne ve slupce)? A světlou mouku používáte jakou (hladká, hrubá, polohrubá)? Děkuji... (F)
sharpeiaia 29. 4. 2011, 15:42
@Lucie-Anna já použila hladkou,brambory jsem vařila ve slupce,ale můžete i vařit na větší kousky oloupané...dělala jsem je zatím jen 2..ale byli moc dobré..hezké vaření přeju (D)
lidare 28. 4. 2011, 11:57
:-)toto se mi moc líbí bezva recept zkusím :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie